10DAYS X Van Dort Zomercollectie 2020

10DAYS X VAN DORT

10DAYS Zomer Collectie 2020

In deze blog bespreken we de nieuwe collectie van 10Days, de kwaliteiten, stijlen en kleuren die we deze zomer gaan krijgen van 10Days. Houdt onze site goed in de gaten, want we krijgen maandelijks een nieuwe collectie van het Amsterdamse 10Days.

 

10Days Amsterdam

10Days is een van de merken die we verkopen op onze webshop.

Het kledingmerk is afkomstig uit Amsterdam. Het merk is in 2007 opgericht door Barbara Hilbrink en Myon Veenendaal. Wil je meer weten over 10Days? Lees dan hieronder meer informatie over 10Days:

Mensen over de hele wereld willen inspireren is het doel van 10Days. Wat 10Days zo bijzonder maakt is dat ze niet werken met collecties maar met Chapters. Elk Chapter is uniek en heeft een ander tijdloos thema. Stijl en comfort komen altijd terug in de Chapters van 10Days. Wat het leuke aan 10Days is, is dat je items uit verschillende Chapters heel goed met elkaar kunt mixen en matchen. Dit kan heel goed door dat 10Days tijdloos is (en dit het makkelijk maakt om alle items met elkaar te combineren.) “Het vinden van ultieme vrijheid door de kunst van combineren” dat is de missie van 10Days. “Be unexpected or simple, never regular”.

 

Duurzaamheid bij Van Dort en 10DAYS

10Days en Van Dort vinden duurzaamheid erg belangrijk. Mode veranderd met de minuut en 10Days wil maar al te graag de uitdaging aangaan om duurzame collecties aan te bieden.

 

Het proces van het ontwikkelen van een nieuwe collectie

De kleding van 10Days wordt gemaakt met liefde en er wordt veel aandacht besteed aan detail. Er wordt gekeken naar de arbeidsomstandigheden, productieomgeving en het effect wat het heeft op het milieu, de mensen en de dieren. 98% van de kleding wordt geproduceerd in Europa, dit zorgt voor minder transport en minder vervuiling van het milieu. 

 

Het welzijn van dieren en 10Days

Een ander thema wat 10Days heel belangrijk vindt is het dierenwelzijn. 10Days is ervan overtuigd dat het op geen enkele manier nodig is om dieren te laten lijden om kleding te kunnen maken. Slechte behandeling van dieren wordt daarom ook niet geaccepteerd bij 10Days!

 

Over de nieuwe 10Days Zomer Chapters 

In 2020 komen er natuurlijk weer allemaal nieuwe leuke Chapters van 10Days aan! Om je alvast een idee te geven van wat er bijvoorbeeld voor kleuren, prints en stoffen gebruikt gaan worden, vertellen we je hieronder alvast wat dingen over de nieuwe Chapters.

 

Chapter 12 Tendays

Chapter 12 is het meest recente Chapter van 10Days. Dit Chapter is in december 2019 uitgekomen. In dit Chapter zagen we voor het eerst de Surf Scuba stof. Dit is een gladde zachte stof waar stretch in zit. Dit zorgt voor een fijn draagcomfort. Deze stof is er in twee verschillende kleuren! Namelijk donkerblauw ook wel Navy Blue genoemd en heel donkerblauw wat ook wel Night Blue genoemd wordt.

Nu komt er in het voorjaar nog een nieuwe Scuba stof bij! Deze stof heet Summer Scuba, dit is een soort zomerse variant van de Surf Scuba stof.  De stoffen Linnen en Slub Jersey komen weer veel terug. Deze stoffen zijn perfect voor als het buiten wat warmer weer wordt!  De stof ademt namelijk en is lekker koel.

 

De nieuwe kwaliteiten van 10Days

Er komen nog een heel aantal nieuwe stoffen bij in 2020! Een van de nieuwe stoffen heet: Batik Jersey, deze stof heeft een tie-dye print. Deze print gaan we veel zien dit seizoen. Linnen Fleece is ook een nieuwe stof. Dit is een linnen stof met een fleece binnenkant. Deze stof is luchtig en zacht tegelijkertijd. Batik Jersey en Linnen Fleece gaan we in de Chapters in 2020 zien. Lurex Jersey en Babyfleece Leopard zijn weer terug van weggeweest. De Summer Scuba, linnen en Slub Jersey zijn stoffen die we dit seizoen veel terug gaan zien.

 

Nieuwe collectie, met nieuwe kleuren.

In 2020 gaan we verschillende kleuren zien, waaronder de bekende ‘Grape’ kleur (donkerroze), die we in de vorige Chapters ook al voorbij zagen komen. Ook komen er weer veel rustige/neutrale kleuren. Zoals gebroken wit (White Sand), taupe (Clay) en een licht roze kleur (Zinc). Daarnaast krijgen we in de nieuwe Chapters ook opvallende kleuren zoals licht en gemêleerd blauw (Blue Surf en Blue Surf Melee), fel rood (Royal Orange) en kobalt blauw (Royal Blue).

 

 

 

 

In Chapter 12 was de Shell print veel te zien. Het thema draaide om ‘Hawaii, in de aankomende Chapters komen er ook items die rond het thema ‘Hawaii’ draaien. De tekstopdruk “Aloha” kwam voor in dit Chapter. In de nieuwe Chapters in 2020 komt de ‘Leaf print’ voorbij. Hierbij moet je denken aan tropische bladeren. Heerlijk om alvast in de zomerse stemmingen te komen!

 

Er komen ook weer items met ‘Hawaii’ en ‘Honolulu’ tekstopdruk. Een ‘wave’ print, ‘tie-dye’ print, leopard print, ‘Piranha’ print en een ‘PNPPL’ print (Pineapple) gaan we tijdens dit seizoen voorbij zien komen! Deze prints zorgen ervoor dat we heerlijk in de tropische sferen komen.  Met de golvende en PNPLL prints en de heerlijk chille Tie-Dye print krijgen wij veel zin in de zomer! In de vorige tendays Chapters zagen we gestreepte items voor bij komen. Deze gestreepte items zijn een echte klassieker om in je kledingkast te hebben! Door het zwart wit of navy wit gestreepte detail is het een makkelijk item om te combineren en geeft het een tijdloze look. De gestreepte items gaan daarom ook zeker nog niet weg!

In Chapter 12 was de Denim teddy jack erg populair. Het jack was namelijk binnen no time uitverkocht! De Tech Sneakers deden het ook erg goed.

In de komende collecties gaan we onder ander dunne knits (truien, cardigans), jersey truien, broeken en Wrappers voorbij zien komen. De Wrapper is een van de meest iconische items die 10Days heeft. Het product bestaat namelijk al sinds het eerste Chapter dat 10Days ooit heeft uitgebracht! De wrapper komt in elk Chapter terug. Elk Chapter komen er weer nieuwe wrappers met verschillende kleuren en prints uit. Je hebt lange en korte wrappers maar ook wrappers met of zonder steentjes of glitters. De wrapper is gemaakt van een comfortabel materiaal en is daarom geschikt voor elke look.

 

Van Dort x 10Days

Aan de Lijnmarkt in Utrecht zit onze 10Days winkel. Hier hebben wij de hele collectie van 10Days hangen. Waaronder de meest recente Chapters. In onze winkel kan je de kleding passen en voelen. Onze collega’s van de 10Days winkel helpen jou bij het vinden van het kledingstuk wat het beste bij jou past.

Op onze webshop verkopen we 10Days. Hierdoor bieden wij veel dames het gemak van online shoppen aan. De sterkte van Van Dort is het mixen van merken. De mix & match stijl van 10Days is ons op het lijf geschreven.

Van Dort staat voor kwaliteit en service. We stellen daarom ook hoge eisen aan onze leveranciers waaronder 10Days. Als de kwaliteiten niet naar wens zijn, doet Van Dort er alles aan om met een oplossing te komen. Van Dort heeft een goede communicatie met haar merken. Wij zorgen ervoor dat de kwaliteiten worden gegarandeerd en aangescherpt waar nodig is.  

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Contact
CHAT MET ONS VIA WHATSAPP
Scan deze QR-code met de camera van uw telefoon en start makkelijk een Whatsapp gesprek.
Liever telefonisch contact? 030-636 88 88
Of mail ons via [email protected]