LINNEN

  • Geplaatst op
  • Door Renée de Vries
  • 0
LINNEN

Naast het volgen van de toffe jaarlijkse trends in lente/zomer, kun je ieder jaar teruggrijpen naar ‘fail safe classics’ - tijdloze kledingstukken die je ieder voorjaar weer met plezier uit de kast trekt. De mooie, tijdloze stof linnen is een natuurlijke stof, vaak uitgevoerd in flatteuze silhouetten en tijdloze ontwerpen. Linnen is heerlijk luchtig, sierlijk en vrouwelijk. Maar helaas ook een stof die makkelijk kreukt. Hoe houd je je linnen items mooi? 

 

Linnen items hebben geen speciale zorg nodig. Linnen bestaat al duizenden jaren, lang voordat er stomerijen waren. Het is een simpele, natuurlijke stof die makkelijk te onderhouden is. Het hoeft dus niet naar de stomerij, maar kan gewoon in de handwas, op lage temperatuur. Linnen wordt met iedere wasbeurt zachter en meer absorberend. Gebruik de zachte cyclus van je wasmachine en gebruik wasmiddel dat geschikt is voor deze stof. Bekijk natuurlijk altijd de instructies op het was label. 

 

Heb je een linnen pak of getailleerd jasje? Overweeg dan om deze wel naar de stomerij te brengen, om de gestructureerde vorm van het kledingstuk te behouden. 

 

Linnen items hoeven niet per se gestreken te worden, echter linnen items raken snel gekreukt, dat is een feit. Dit kun je niet tegenhouden. Het mooie van dit materiaal zijn juist de subtiele vouwen en kreukels in de stof en de relaxete look die je daarmee creëert. Omarm deze imperfecties en de natuurlijke look, dat is de eerste stap in het dragen van linnen. 

 

Als je jouw linnen item graag wil strijken, kun je het best kiezen voor een stoomapparaat - met een stoomapparaat krijgt de stof geen stijve look, maar worden de kreukels op een natuurlijke wijze verminderd. Je linnen item valt vervolgens mooi om jouw silhouet en volgt de bewegingen van jouw lichaam. 

 

Als je graag linnen draagt, investeert dan in de juiste ‘wardrobe solutions’. Sommige linnen kledingstukken zijn gevoerd, maar sommige ook niet. Gevoerd linnen voelt veel zwaarder aan en neemt weg van het luchtige gevoel wanneer je alleen linnen draagt. Het lichte, luchtige gevoel van puur linnen is juist wat het zo’n plezierige stof maakt om te dragen. Combineer je slip dresses, onderjurkjes of onderrokken met zelfs zeer doorschijnende linnen items om deze look en feel te behouden. Op deze manier beleef je het meeste plezier van jouw linnen kledingstukken. 

 

Waar koop je de mooiste linnen items? Merken als Marc Cain, Marc Aurel en Second Female zijn gek op linnen en in het zomer seizoen gebruiken ze deze stof graag in hun ontwerpen. De mooie innen items zijn vaak tijdloos en goed van kwaliteit, en kunnen jarenlang meegaan in je kast. Een mooie linnen blouse of jurk, is een tijdloos, vrouwelijk item waar je ieder jaar weer plezier van hebt!

 

marc cain linnen blazer second female linnen blouse marc aurel linnen bermuda

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Contact
CHAT MET ONS VIA WHATSAPP
Scan deze QR-code met de camera van uw telefoon en start makkelijk een Whatsapp gesprek.
Liever telefonisch contact? 030-636 88 88
Of mail ons via [email protected]