Menu
EUR
Onderhoudstips voor badmode en lingerie

Onderhoudstips voor badmode en lingerie

Door: Romy van den Bergh Reacties: 0

Het wassen van lingerie is meteen het puntje waar het het meest fout gaat. Lingerie wordt vaak veel te heet gewassen, of er wordt geen zorg gedragen voor het kleuronderhoud. Wij adviseren om altijd een fijne handwas te draaien, niet warmer dan 30 graden. Misschien een vanzelfsprekende tip, maar we merken dat veel dames hun lingerie nog steeds in alle kleuren door elkaar heen wassen. Nooit een goed idee, want de delicate stofjes verkleuren vaak erg makkelijk. We adviseren daarom om echt alleen op kleur te wassen - zwart bij zwart, licht bij licht. 

 

Het wassen met een waspoeder is beter voor je items dan een vloeibaar wasmiddel - dat is minder agressief. Gebruik liever geen wasverzachter. Smeer je je na een douchebeurt lekker royaal in met een olie of vette body butter? Door het vet kan je witte beha gelig uit gaan slaan. Wacht liever even totdat het product wat meer ingetrokken is. Onze stylistes raden de olie van Nuxe aan: deze is niet vet, en geeft niet af in lingerie. Was je items altijd in een wasnetje en steek ze vooral niet in de droger. Onderdelen van een beha kunnen geplakt zijn, en dit laat in de droger sneller los. 

 

 
Cyell Night Ivory Night Kimono   Cyell Night Multicolour Pants



Heb je je mooie ondergoed gewassen, hang het dan niet op, maar laat liever liggend drogen. Op deze manier verliest het zijn vorm niet. Was mooie zijden items zoals een kimono of slip dress, liever koud. Strijk lingerie liever niet. Laat het ook niet op de verwarming drogen. Pas goed op met het dragen van verfijnde, kanten lingerie onder bijvoorbeeld een blouse met studs of een kledingstuk waar een rits in zit. Dit kan het kant beschadigen. 

 

 

 

Hays Vegan Leopard Slip Dress Hays Vegan Sand Huispak

 

Dan gaan we naar de badmode! Neem je je badmode mee op vakantie, let dan op een aantal zaken. Was je  swimwear elke dag na het zwemmen even in lauw water. Zonlicht, chloor en zeewater kunnen schade aan je badmode geven. Niet uitwringen, dan beschadig je het materiaal. Ook hier is het weer gewenst dat je het item het liefst liggend laat opdrogen. Doe dit niet in de felle zon - zo verkleurt het. Pas op met vette zonnebrand producten. Smeer ook hier jezelf eerst goed in, en laat het product even intrekken voordat je je badpak of bikini aantrekt. 

 

Heeft je badpak, bikini, beha of slip een accessoire? Kijk eens of je het eraf kunt halen voor het wassen. Soms zijn bijvoorbeeld bandjes met strass afneembaar. Dit scheelt weer, omdat ze erg kunnen verkleuren in de was. Heb je je beha twee tot vier keer gedragen, dan is het tijd om te wassen. Was lingerie, nachtkleding en badmode met een print altijd binnenstebuiten. Zo zorg je ervoor dat de print langer mooi blijft. 

 

 

Panty wassen
Wij hebben prachtige beenmode van onder andere Wolford. Erg belangrijk om ook dit goed te onderhouden. Het is altijd goed om je panty in een waszakje te wassen. Was nooit in hetzelfde zakje als dat van je lingerie. Zo kan de panty namelijk door eventuele haakjes beschadigen. 

 

Voor verder onderhoudsadvies kun je natuurlijk altijd bij ons terecht; wij denken graag met je mee. 


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €75,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »