Wol Wassen

  • Geplaatst op
  • Door Maxine Troyer
  • 0
Wol Wassen

Wol wassen

 

Binnen de collecties van van Dort hebben wij verschillende kledingstukken die van wol gemaakt zijn. Wollen kledingstukken zijn voor een groot deel vochtdoorlatend maar houden ook erg goed je lichaamstemperatuur vast. De keerzijde van wol is dat het moeilijk schoon te maken is en dus behoorlijk kwetsbaar kan zijn. Vandaar dat we regelmatig de vraag krijgen hoe je wol het beste kunt wassen. Wol is een natuurlijk materiaal dat meer aandacht en verzorging nodig heeft. Wollen kleding kun je zo het beste apart wassen met een apart wasmiddel.

 

Handwassen

Een veel voorkomende fout is dat mensen wol te koud wassen. Koud wassen is zeker goed, maar te koud leidingwater (vooral in de winter) kan de vezels laten schrikken waardoor je kleding kleiner wordt en krimpt. Gebruik voor de handwas water van rond de 30°C of 40°C graden. Temperaturen van 30°C voor lamswol en kasjmieren angora en 40°C voor alle andere wolsoorten.

 

Lees voor het wassen altijd goed het label in het kledingstuk met het wasvoorschrift. Was het kledingstuk binnenstebuiten, laat het een aantal minuten weken. Spoel het water goed uit, druk het water eruit en ga niet teveel wringen. 

 

Machine was

Bijna elke wasmachine heeft tegenwoordig meerdere wasprogramma’s, waaronder een wol- en/of fijne wasprogramma. Kies het wolprogramma om krimpen van truien en pluisjes te voorkomen. Het voordeel van dit programma is dat je was vrij koud en kort wordt gewassen. Het centrifugeren is er zelfs zo op ingesteld dat het je kledingstukken wiegt in plaats van door elkaar schudt.

 

Drogen

Een belangrijk puntje van aandacht is dat zodra je klaar bent met het wassen van je wollen items je het drogen ervan wat meer tijd geeft. Hang bijvoorbeeld nooit iets van wol op aan een kledinghanger, maar leg het neer op een handdoek. Zo rekt het item door de zwaartekracht niet uit. Voordat je het laat drogen kan je het eventueel nog droog rollen in een handdoek. 

 

Je wollen kledingstukken kun je het beste bewaren in een plastic doos die goed afgesloten is. Vaak gaan je wollen items na een tijdje wat opwollen. Deze kleine stukjes wol kan je met een speciale roller verwijderen of met de hand.  

 

Bij Van Dort hebben wij een aantal favoriete wollen items. Onder andere hebben onze merken American Vintage, Second Female en Essentiel Antwerp prachtige items die voornamelijk uit wol bestaan. Onze lila American Vintage kortere jas is zo perfect voor dit seizoen. Pastel kleuren zijn nu helemaal in trend. Ook onze Absolute Cashmere truien vallen goed in de smaak. Van lila paars tot aan de felle neon kleuren, we hebben voor ieder wat wils. 

 

Naast onze prachtige wollen items verkopen wij ook wool en cashmere wasmiddel in onze winkels. Door de natuurlijke ingrediënten is het extra zacht voor de huid. Het wasmiddel is bruikbaar voor zowel een hand als machine was. 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Contact
CHAT MET ONS VIA WHATSAPP
Scan deze QR-code met de camera van uw telefoon en start makkelijk een Whatsapp gesprek.
Liever telefonisch contact? 030-636 88 88
Of mail ons via [email protected]