Menu
EUR
Zadig & Voltaire - een vleugje Franse rock in jouw garderobe

Zadig & Voltaire - een vleugje Franse rock in jouw garderobe

Door: Romy van den Bergh Reacties: 0

Waarschijnlijk ben je al bekend met het merk Lacoste, opgericht door André Gillier. Zijn zoon Thierry startte vervolgens Zadig op. Nu staat Thierry enorm bekend om zijn grote liefde voor literatuur. Voltaire is een van zijn favoriete auteurs, en 'Zadig' zijn lievelingsboek. Thierry komt uit Troyes, een stad die bekend staat als textielstad. Het is dan ook niet gek dat hij zijn eigen kledingwinkel startte. De naam kun je waarschijnlijk al raden. In 1996 gaat Thierry in zee met een producent uit Schotland, die hem helpt een luxe kasjmieren lijn te ontwikkelen onder de naam Zadig. 

 

Wanneer Gillier zijn vrouw ontmoet, gaat het vervolgens hard. Zij brengt namelijk de on trend stijl, waar het merk nu zo bekend om staat. Samen bedenken ze hun signature stijl: een jeans, een kasjmier trui, laarzen en een leren jas. Ook de rock look is dan al erg populair. Het merk groeit uit tot één van de meest iconische labels van Frankrijk. Dit komt ook wel door hun marketing: Zadig & Voltaire snapte al vroeg dat het inzetten van beroemde stijliconen voor campagnes, loont. 

Zadig & Voltaire Kaki dress Rita

 

Het label heeft niet alleen een dames collectie, maar ook een mannen- en kids lijn - elk aangevuld met accessoires. Typische, iconische stukken zijn voor Zadig & Voltaire het horloge en de tas. Ze ontwikkelen zes collecties per jaar. Zadig omschrijft haar mode als chic, draagbaar, luxueus, on trend en origineel. Waarschijnlijk is het je al opgevallen dat het merk vooral bekend staat om haar prachtige stoffen. Denk bijvoorbeeld aan mooie wol blends, zijde en kasjmier. 

 

Zadig & Voltaire Carbone T-shirt Bella Zadig & Voltaire Sweatpants Steevy Black

 

Alhoewel je bij Zadig & Voltaire denkt aan subtiele, Franse chic, durven ze ook te verrassen met kleding met daarop doodshoofden en strass steentjes. Hun prints lopen uiteen van Paisley tot een verfijnde bloemenprint met lurex draadje. Het kleurenpalet is altijd ingetogen en tijdloos, en bestaat meestal uit grijs, zwart, wit en olijfgroen. Echte wardrobe staples die functioneren als de basis van iedere kledingkast. 

 

Voor hun herfstcollectie 2021 heeft het merk gewerkt vanuit hun nieuwe silhouet. Dit is geïnspireerd door de comfortabele items die we allemaal sinds de pandemie dragen. We hebben allemaal wel die heerlijke, fleece jogging broekjes waar we inmiddels in leven. Zadig & Voltaire vindt het boven alles het meest belangrijk dat kleding comfortabel is, en dat je vanuit je home look met een paar kleine aanpassingen door zou moeten kunnen naar werk of naar een cocktail avond. Zonder dus compleet je look te hoeven veranderen. 

 

Zadig & Voltaire Sweatpants Steevy Grey Zadig & Voltaire Sweatpants Black Steevy

 

Hoodies en joggers zijn niet langer alleen geoorloofd op de bank thuis. Hoe draag je deze typische Zadig look zonder eruit te zien alsof je thuis aan het cocoonen bent? Door niet zomaar voor een plain T-shirt- of sweater te kiezen maar juist een exemplaar met een foto print of een slogan. Maak een statement door een zwart colbert te dragen over een sweater, en een denim jack over een T-shirt. Blijf comfortabel maar accentueer de juiste contrasten. Met accessoires heb je altijd de finishing touch van een look, dus ga voor een iconische Zadig & Voltaire tas

 
 

Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €75,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »