Menu
EUR
Deze damesmerken zijn duurzaam en milieubewust

Deze damesmerken zijn duurzaam en milieubewust

Door: Romy van den Bergh Reacties: 0

Ook ons assortiment, dat bestaat uit luxe merken als Anine Bing, Iro, Essentiel en Zadig&Voltaire, is voorzien van de nodige sustainable items. Sowieso vinden wij het erg belangrijk dat je investeert in de basisstukken van je garderobe. Wanneer je kleding koopt van kwalitatief goede stoffen, zul je minder snel nieuwe items hoeven kopen. Al helemaal wanneer je investeert in het onderhoud hiervan. Ga eens wat vaker langs de stomerij of schoenmaker voordat je een compleet nieuw item koopt.

 

Wanneer je naar onze merken kijkt valt het bij sommige labels al direct op dat ze veel bezig zijn met duurzaamheid. 7 For All Mankind is ons favoriete jeans merk en zij investeren veel in biologische en gerecyclede materialen. Nieuwe innovaties en technieken helpen om hun denim op een verantwoorde manier te produceren. Ook niet onbelangrijk; het bedrijf zorgt voor een eerlijk loon en rechtvaardige behandeling voor hun werknemers. 

 

Antik Batik is ook zo'n merk. Ze investeren namelijk in een mindere hoeveelheid geproduceerde kledingstukken. Hun filosofie is dat ze liever wat minder kleding kunnen maken, maar dat die kleding dan wel op en top geproduceerd wordt. Daarom investeren ze in ambachtelijke werknemers die de kunst van het handwerk onder de knie hebben. Zo min mogelijk machines! Bijzonder; de head designer van Antik Batik reist regelmatig de wereld over om haar producenten te ontmoeten en om hun families te steunen. 

 

Sissel Edeldo Salmon Delhi Tie Dye Strap Dress

Antik Batik Lila Long Dress Loretta

Neeve Misty lilac T-shirt The Box V-neck

Sissel Edelbo is een wereldwijd geliefd merk om haar milieubewuste collecties met een boho twist. Hun kleding is namelijk gemaakt van geupcyclede vintage Sari's uit India. De stoffen worden op die manier niet weggegooid. Omdat alle Sari's uniek zijn, heb je nooit hetzelfde kledingstuk als je beste vriendin. Het Nederlandse dameslabel Neeve heeft basics gemaakt van gecertificeerd, GOTS biologisch katoen. Voor hun kleding maken ze gebruik van biologische verf. 

 

Ook Italiaans modehuis Missoni is altijd op zoek naar manieren om hun collecties te verduurzamen. Op elke afdeling van de Missoni fabriek is er iemand verantwoordelijk voor de duurzaamheid. Eigenaresse Angela Missoni gaat regelmatig op onderzoek bij wolfabrieken en geitenboerderijen om te kijken hoe de dieren er worden behandeld. Missoni gelooft ook in minder produceren en in minder fashion shows organiseren. Hier kun je haar interview met De Volkskrant lezen, wat gaat over duurzaamheid in haar collecties. 

 

We blijven in Italiaanse sferen - ook Max Mara is hard aan het werk om haar mode duurzamer te maken. Al in 2014 brachten ze hun Weekend-lijn uit met daarin stoffen gemaakt van gerecyclede plastic flessen. Ook krijgen Max Mara items die duurzaam zijn, een speciaal label zodat de klant bewuster kan kopen. Het Duitse Marc Cain laat maarliefst zeventig (!!) procent van hun mode in Europa produceren. Zij timmeren al jarenlang aan de duurzame weg en geven vanaf nu al hun milieubewust geproduceerde items een speciaal label. Bij al hun producties zorgen ze er nauwlettend voor dat er minder water en chemicaliën worden gebruikt. 

 

 

 

 

Marc Cain Champagne Blouse Marc Cain Champagne Pants

Wil je nu heel graag direct veranderingen in je kledingkast doorvoeren? Je kunt klein beginnen door eens te  letten op de stoffen die je aanschaft. CHPTR-S bijvoorbeeld, gebruikt in veel van hun kleding biologische en gecertificeerde materialen. Zoals wij al eerder vertelden, is het slim om in items te investeren die jarenlang mee gaan. Koop daarom liever wat minder kleding, en ga voor kleding die kwalitatief beter is. Ga voor een Max Mara blouse, een Zadig & Voltaire tas en een 7 For All Mankind jeans, bijvoorbeeld. 

 

Investeer ook in het onderhoud van die mooie stoffen. Koop eens een stoomapparaat voor thuis, bijvoorbeeld van The Steamery. Wij adviseren je erg graag in de winkel over het onderhoud van je nieuwe items. 


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta
€

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €75,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »